Blog | Ik hou van lezen
Boeken lezen....

Blog | Ik hou van lezen
Het heeft even geduurd eer ik in mijn nu 59-jarige leven (weer) begonnen ben met lezen en ik kan nu wel stellen ik hou van lezen. Het is misschien, vier vijf jaar geleden. Ik weet het niet meer precies, maar veel zal het niet schelen. In ieder geval heb ik het gelukkig weer opgepakt. Met welk boek weet ik wel.
Het eerste boek van Cees Nooteboom
Het volgende verhaal van Cees Nooteboom is het eerste boekje wat ik heb gelezen.. Het boekje, het telt 91 blz., is door Cees Nooteboom geschreven in het kader van het Boekenweekgeschenk in 1991. Na de eerste regels op de eerste pagina kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik heb het denk ik dan ook in een paar dagen uitgelezen. Het lezen had mij gevangen. Momenteel telt mijn collectie Cees Nooteboom boeken 27 exemplaren en er staan nog meer boeken op mijn verlanglijst.
Japan
Het boek van Cees Nooteboom wat ik recentelijk heb aangeschaft met de titel Japan is het boek waarvan hierboven de kaft staat afgebeeld. Ik ben zelf een groot liefhebber van het land Japan. Ooit, heel lang geleden, maakte ik mijn huidige vrouw en geliefde, toen nog vriendin en geliefde, wijs dat ik daarheen zou gaan. Helaas heb ik aan die uitspraak nog geen uitvoering kunnen geven, maar wie weet.
Het zal dus geen verrassing zijn dat ik erg nieuwsgierig ben naar het boek Japan, maar het gaat mee in de reiskoffer.
Ilja Leonard Pfeiffer
De boeken die ik inmiddels van Ilja Leonard Pfeiffer heb gelezen zijn: "Grand Hotel Europa" (meesterlijk boek), "De filosofie van de Heuvel" (heerlijk reisverslag), en De Griekse mythen (ontzettend boeiend en enorm leerzaam). Andere boeken van Ilja L. Pfeiffer die in mijn bezit zijn maar die ik nog niet heb gelezen zijn: "Peachez, een romance", "La Surperba" en "Brieven uit Genua". Aan de schrijfstijl van Ilja Leonard Pfeiffer ben ik ook helemaal verslaafd.
Maar nu in deze blog verder met Cees Nooteboom
Het gaat een beetje te ver om hier nu al zijn boeken te bespreken, wellicht leuk voor een monster-blog, maar de daar gaat nog wel even wat tijd overheen. Nee, het beste wat ik nu kan doen is nu een tipje van de spreekwoordelijk sluier oplichten om u op een paar boeken van Cees Nooteboom attent maken. Mijn enthousiasme aan u kenbaar maken. Bij deze.
Als strak het plakbandpensioen is begonnen gaan de boeken van Cees Nooteboom in ieder geval mee op reis. Toepasselijk voor veel van zijn boeken die bekend staan als reisboeken. Boeken waarin Cees Nooteboom heel mooi beschrijft van wat hij ziet en wat dat met hem doet. Wat hij voelt bijna. Enkele voorbeelden van reisboeken waarin ik in ben verdronken tijdens het lezen zijn: De omweg naar Santiago, Venetië. De leeuw, de stad en het water en het hiervoor al genoemde boek: Het volgende verhaal.
Het eerste boek, De omweg naar Santiago, speelt zich af in Spanje. Cees Nooteboom trekt rond door Spanje om uiteindelijk, met een omweg, aan te komen in Santiago. Al is dat nog geen sinecure. Het tweede boek, Venetië. De leeuw, de stad en het water, speelt zich af in, de titel spreekt eigenlijk al voor zich, Venetië. Cees Nooteboom is er vaker geweest en dat komt goed naar voren in dit boek. Een reisverhaal met heel veel over de gebouwen in de stad en ook over het vervoer de Vaporetto. Eenmaal gelezen wilde en wil ik er dolgraag naartoe. Als het niet al te druk is. Met Ons plakbandpensioen in zicht zal dat zeker gaan gebeuren. Het derde boek "Het volgende verhaal" speelt zich af in Lissabon. Ik zou zeggen, koop dit boek via deze link en geniet mee. Ik hoor graag wat u er van vindt.
Inspiratie
Deze blog heeft mij geïnspireerd. Geïnspireerd om meer blogs te schrijven over boeken van mijn twee favoriete schrijvers, Cees Nooteboom en Ilja Leonard Pfeiffer. Dat is trouwens niet helemaal waar. Ja, dat Cees Nooteboom en Ilja Leonard Pfeiffer mijn favoriete schrijvers zijn wel, maar het zijn niet de enige twee. Ik heb nog twee schrijvers waarvan ik de boeken heel graag lees. Welke dat zijn leest u in mijn volgende blog.
Het gaat ons goed.