Blog | Een favoriet restaurant
Weer uiteten...

Aankondiging
Blog | Een favoriet restaurant
Na lange tijd mag het weer. Uit eten in een favoriet restaurant. Wij hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt en hebben een tijdje geleden gereserveerd bij restaurant Applaus in Lelystad. Een favoriet restaurant van ons. Het was weer geweldig.
We hebben heerlijk gegeten, lekkere wijnen gedronken en wederom zijn wij weer heel goed verzorgd. Ik heb wel een beetje de kelner geplaagd. Waarvoor nog mijn excuses. Maar ik denk wel dat hij het heeft overleeft. Nogmaals de ambiance was erg goed dus uiteindelijk een goede sfeer om weer uit eten te kunnen. Niet voor niets een favoriet restaurant.
Het favoriete restaurant menu
Het menu was een "Grand Re-Opening" Menu. Wij hebben gekozen voor een 4-gangen menu. Eventueel kon je kiezen voor een 5-gangen menu. Zowel Ineke en ik hebben daarbij gekozen voor een wijnarrangement. Om het uit eten heel compleet te maken.
De Amuse
We begonnen met een "Amuse". Een aspergesoep met ham. Voortreffelijk.
Het voorgerecht
Steak tartaar/kwartelei/piccalilly/crème oude kaas. Heerlijk fris gerecht. Geeft een beetje een filmlaagje op de tong. Door de crème van de oude kaas fris maar ook een tikkeltje hartig. Mooi opgemaakt, dus ook een genot voor het oog.
Bij dit voorgerecht een witte wijn van het huis Miguel Torres, Santa Digna Chardonnay Reserva Chili, Valle Central. Prima combinatie.
Wijnbeschrijving:
- Druivenrassen: Chardonnay
- Smaakwijzer: Fruitig, Sappig, Elegant
Smaakbeschrijving:
- Heldere lichtgele kleur met groene tonen. In de neus overheersen mango en abrikoos, verrijkt met Citrusachtige nuances. Een geweldige balans tussen dichtheid en zuurgraad in de mond, met een zeer fruitige afdronk.
Het tussengerecht
Tussengerecht van Coquille/Bbq buikspek/crème avocado/chipotle mayonaise. Een mooi gerecht bestaande uit twee delen. De Coquille en de Bbq buikspek. De Bbq buikspek aangevuld met crème avocado met een chipotle (gerookte jalapeñopeper) mayonaise. Mooie combinatie.
Dit tussengerecht werd geserveerd met wederom een witte wijn. Een Mirassou, Chardonnay uit de Verenigde Staten (Californië). Een heerlijke wijn.
Wijnbeschrijving:
- Druivenrassen: Chardonnay
- Smaakwijzer: Zacht, Fruitig, Mild
Smaakbeschrijving:
- Deze heldere en toegankelijke Chardonnay heeft lagen van sappig fruit en een lange, aanhoudende afdronk. Aansprekende tonen van perzik, mango, Citrus, peer en nectarine gaan gepaard met subtiele hints van vanille en geroosterde ananas.
Het hoofdgerecht
Het hoofdgerecht was een 2 bereidingen van lam/asperges/knoflook mousseline. Voortreffelijk gerecht. Met heel veel zorg bereid en ook een mooi plaatje op het bord. Bij het gerecht werd een heerlijk Pinot Noir van het wijnhuis Mirassou uit Californië, Verenigde Staten geserveerd. Een mooie zachte Pinot Noir die uitstekend paste bij het gerecht. Fantastisch van smaak en zoals gezegd samen met het gerecht een geweldige combinatie.
Wijnbeschrijving:
- Druivenrassen: Pinot noir
- Smaakwijzer: Fruitig, Rond, Soepel
Smaakbeschrijving:
- Een benaderbare en fruit gedreven pinot noir. Aroma's en tonen van rijpe rode en zwarte kers, verse framboos, aardbeienjam en granaatappelpitjes worden geaccentueerd door hints van eiken en vanille. Deze wijn is rijk van smaak en goed uitgebalanceerd met een vol, zijdeachtig mondgevoel.
Het dessert
Als dessert een heerlijk Aardbeien / lemon curd / banketbakkersroom. Een frisse afsluiter door de combinatie van de aardbeien en de lemon curd. Goed en lekker fris nagerecht en ook weer een plaatje op het bord.
Met uiteraard een zoete witte dessertwijn. Een Floralis Moscatel van het wijnhuis Miguel Torres uit Penedés, Spanje. Goede combinatie.
Wijnbeschrijving:
- Druivenrassen: Moscatel
- Smaakwijzer: Zoet, Complex, Soepel
Smaakbeschrijving:
Deze natuurlijk zoete wijn is gemaakt van een van de meest klassieke variëteiten uit het Middellandse Zeegebied. De oude Grieken noemden deze geurige druif Anathelicon Moschaton en de Romeinen Apianae, omdat bijen de nectar van de moscatel gebruiken om hun voortreffelijke honing te maken. De moscatel druif heeft een onmiskenbaar en zeer bijzonder aromatisch profiel met verleidelijke bloemige geuren (roos, geranium, citroenverbena). De smaak is weelderig, geconcentreerd maar toch licht, vol en ietwat sensueel.
Nagenieten in ons favoriete restaurant
Koffie met bonbons na. Bedankt Restaurant applaus voor het heerlijke eten en de wederom gastvrije ontvangst en zeer goede service. Tot een volgende keer. Ook reserveren in ons favoriete restaurant; +31 6 51483159. Adres: Agorabaan 14 te Lelystad.
Het gaat ons goed.